Jakou frekvenci zvolit pro autokameru v roce 2023: 50 nebo 60 Hz?

Autokamery jsou jedním z nejrychleji rostoucích odvětví v automobilovém průmyslu. Podle studie z roku 2020 má více než 70 % řidičů ve Spojených státech alespoň jednu kameru ve svých autech. To je výrazný nárůst oproti roku 2018, kdy procento činilo pouhých 40 %. S rostoucím počtem uživatelů autokamer roste i jejich užitečnost v mnoha jízdních situacích.

Většina majitelů autokamer pečlivě kontroluje nastavení a funkce svého nákupu, než je konečně začne používat. Při procházení nabídek vám každé zařízení umožňuje vybrat si mezi dvěma frekvencemi: 50 a 60 Hz . V tomto příspěvku vysvětlíme trochu více o této funkci a o tom, proč více není vždy lepší.

V tomto článku o tom mluvíme:

namontovaný videorekordér

autokamera a elektřina

Než odpovíme na otázku, jaká frekvence by byla vhodná, musíme zabrousit do jedné z utilit, bez které je dnes téměř nemožné fungovat. Mluvíme samozřejmě o elektřině. Elektřina, jak ji známe dnes, vstoupila do širšího využití s ​​vynálezem první žárovky na konci 19. století.

V současné době je v Evropě osobou odpovědnou za dodávku elektřiny Continental European Power System, největší synchronizovaná elektrická přenosová soustava na světě, která zahrnuje elektrické sítě ve 25 zemích, včetně Španělska .
Zde se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu: v celém tomto systému je generován proud 230 V a frekvence 50 Hz . Je to pevná frekvence používaná mnoha elektrickými zařízeními, mimo jiné k synchronizaci hodin.

Zajímavost: Na začátku roku 2018 kvůli problémům s výrobou elektřiny v jižní Evropě klesla globální frekvence energie na 49,996 Hz. Zdánlivě malý rozdíl způsobil, že hodiny napájené sítí ztrácely 6 minut z 25 zemí připojených k CEPS.

namontovaný videorekordér

Výběr správné frekvence pro videorekordér

Odpověď na otázku položenou v nadpisu tohoto článku je velmi jednoduchá. Bez ohledu na region Španělska, ve kterém se nacházíme , všechna elektrická zařízení používají stejný proud 50 Hz, a to je přesně frekvence, kterou bychom měli používat v našich autokamerách .

Proč si tedy můžete ve videorekordérech vybrat mezi jinými frekvencemi? 60 Hz se používá v některých zemích, jako jsou Spojené státy, Kanada, Brazílie atd. , a právě s ohledem na ně byla tato možnost zavedena.

Jaký je rozdíl mezi výběrem 50 Hz a 60 Hz na autokameře?

Otázkou zůstává, co se stane, když naši autokameru nastavíme na 60 Hz? Zřejmě se nestane nic špatného ani se zařízení poškodí, ale může se stát, zejména u nočních záznamů, že světla pouličních lamp, semaforů atp. budit dojem mrkání. Chcete-li tento efekt odstranit, nastavte fotoaparát na frekvenci, která odpovídá převládající elektrické energii ve vaší zemi.

Na videu níže budete moci vidět rozdíl v nahraném obrazu v závislosti na zvolené frekvenci.

souhrn

Doufáme, že již víte, jakou frekvenci ve své autokameře zvolit. Vše záleží na regionu, kterým projíždíte a zda věnujete velkou pozornost kvalitě zaznamenaného obrazu.

Zanechat komentář